Pages

Tuesday, November 23, 2010

Akaun itu sangat bes...oooyeah!!!


Awas! Jangan gelak. Saya tau logo ini sangat kelakar. Patut ditambah hidung dan mulut sekali.

Assalammualaikum....

Okeh, tajuk tu aku tipu. Saya ulangi....T.I.P.U. Agaknya aku tak ada kriteria jadi akauntan kot...oho....MGM 3180 paper asas keusahawanan sememangnya mencabar minda dan perasaan. Aku nasihatkan kawan-kawan yang tak ambil lagi subjek ni kuatkanlah semangat ya sebelum nak ambil subjek nie. Tapi part yang bes masak dan jual (konon surirumah yang berjaya la kan..huhu). Korang lalui lah sendiri ya apa yang aku maksudkan. Di hydrogenbond kali ini kami ingin berkongsi pengalaman kami lalui kelas ini. =)

Oh ye. Terlupa nak bagi tahu nama perniagaan kami ialah Ketupat Waka-Waka Enterprise. Hehe..nape nama tu? sebab masa kami tubuhkan perniagaan kami ketika itu FIFA baru lepas dan event seterusnya ialah Hari Raya Aidilfitri jadi kami gabungkan dua nama tersebut menjadi nama perniagaan kami. Unik tak???? Baik cakap unik!!
Semasa di Dewan Maha, Serdang mengikuti kursus keusahawanan. Diadakan untuk melahirkan para usahawan muda dalam kalangan belia (okeh...saya tau ayat itu agak skema)
Pegawai Operasi 1 sedang memberi ulasan kepada pegawai inventori sehingga pegawai inventori berfikir panjang.


Pengurus Besar Ketupat Waka-Waka Enterprise dan Pegawai Pemasaran. (hee..mun kau senyum jahat tau.)

Pengurus besar bertekak dengan pagawai pemasaran.

Buat caption sendiri lah, ye!

Pengurus kewangan, Pengurus Besar n Pegawai Pemasaran

Ketupat Waka-Waka Enterprise

Mun cover senyum!!



Dadih Dalam Hati Ada TAman dan Dadih Kala Bulan Mengambang.


Roti Tarakuchacha...haaaa korang mesti tertanya-tanya kan asal nama pelik sangat. Well, ketupat waka-waka memang berbeza. (ada unsur riak disitu..sila abaikan)





Apa? Terliur? Ye ke? Sorilah kami dah tutup bisnes. Cuba lagi di masa akan datang ya. Hehe...

4 comments:

  1. silalah bercerita mengapa perlu kuatkan semangat......
    ngehehehe........

    tapi, memang kreatif nama2 yang diberikan.......
    ketupat waka-waka......
    dadih bulan mengambang.......
    roti tarakucaca........
    untung tak ni??

    ReplyDelete
  2. tettttt...kalau bercerita kenapa kena kuatkan semangat nnti kantoi la kan ngan lecturer....hahaha...untung la gak...demand byk tapi ms jek xde nak wat business...asyik memanjakan diri ngan lab repot....huhu....=)

    ReplyDelete
  3. ni dadih puan mahyan ye azee??
    ngegegege^-^

    ReplyDelete
  4. hahaha...yup2....resepi cikgu mahyan la...laku kot kat upm..dorg kata mcm yogurt...haha

    ReplyDelete