Pages

Sunday, July 10, 2011

Apabila Pelajar Kimia Bersatu ~Bahagian 1~

Assalammualaikum.....

Waa....awal bulan jun bukan main semangat post entry hari-hari. Aku pakai auto-publish sebenarnya. Tak larat nak update belog kesayangan hari-hari. Entry ni dah lama aku save tapi tak sempat nak edit nak publish. Oklah ini adalah di antara gambar-gambar yang diambil pada 15 Mac 2011 di dalam Program Mobiliti YSU-UPM. YSU stands for Yogyakarta State University. Seramai 12 pelajar final year Kimia Pendidikan telah datang ke UPM selama seminggu.

Maka, dengan itu pelajar-pelajar Fakulti Sains UPM telah bekerjasama untuk menjayakan program ini. Di sebalik kejayaan program ini banyak juga planning last minute terpaksa dilakukan. Kami dapat tahu mengenai program ini pun pada hari sabtu, 12 Mac 2011. On the spot buat planning dengan kerjasama semua geng KAMIKIMIA UPM.

Terima kasih sangat-sangat pada semua yang telah memberikan kerjasama. Korang memang hebatlah. Jom usha gambar-gambar yang telah diambil oleh photographer hebat kita Incik Zul, Incik Nash dan Incik Syamsul. =)

Perhatian: Sila besarkan mata sebab banyak sangat gambar..=)

Day 1. Malam Dialog Pelajar YSU-UPM. Antara yang menghadirkan diri adalah wakil MPP Mada, Syahira dan Syafiq, Mantan MPP Kak Fathanah, Wakil Pelajar UPM ke YSU Semey dan pastinya wakil-wakil KAMIKIMIA.



Antara Fasilitator yang hadir: Dari atas MPP Fakulti Sains Syahira, hehe yang comel tu akulah tu (jangan muntah ek), Mai, Ida, Nija, Faz,Kak Fathanah (mantan MPP), Fatin, Cik Indah, Zila


Barisan lelaki: luqman, zul, MPP Mada, daniel, Amir, Shaz, Semey dan Sam.


Wakil-wakil YSU. Macam biasa di antara 12 orang yang hadir 11 diwakili oleh kaum wanita.


Geng Kimia Petroleum dari kanan ika, cik indah, fatin, Faz (Chem Industrial)
AJK makanan Anis (wakil kimia pure)
motif sepit tu?
Sebab program dah lambat sedikit nak bermula maka kami mulakan dengan acara menjamu selera.

Timbalan Presiden kelab kimia, Zila bersama dengan wakil YSU.




MC of the night, Fida

Nyanyian lagu UPM

Presentation Multimedia dari Fakulti Sains. Credit to Kak Fara yang buat video ni. Cilok video nie last minute sebenarnya...hee=p

sheila, faz, nija (geng chem indstrial)

presiden kelab kimia shyam, nash, daniel.

Bacaan doa oleh MPP fakulti Sains UPM Shafiq aka abe.

Wakil YSU satu-satunya lelaki, Faiz =)


Penyampaian talk oleh MPP Fakulti Sains Syahira


Incik Luqman

Incik Nash.


Penumbuk ditujukan kepada?

Sesi dialog


amir fikir soalan ke fikir masa depan?




Peace..=)


3 gadis yang comel....yeah....

Garang tak? (credit to zila. Bila dia amik gambo nie pun aku tak sedar)

Shaz
Penyampaiann cenderamata daripada wakil YSU kepada UPM
Sesi autograf

GENG KAMIKIMIA. Terima kasih banyak-banyak pada korang yang banyak tolong aku jayakan program ini. Sangat-sangat terharu dengan korang.=)


KAMILAH WARGA KIMIA

p/s: to be continued.......nantikan entry pasal Ronda-ronda KL pula....

8 comments:

  1. yeay..setelah saya menunggu, akhirnya azee post juga malam dialog dengan kelab kimia..hehehe..oh namanya "geng kami kimia" ke?? garang namanya..hehehehe..alhamdulillah..there are some picts that i didn't have..can i copy it azee?? :).. saya rindu kalian.. :D

    ReplyDelete
  2. hehe..maaf sangat2....akhirnya dapat juga nak post mengenai malam itu...sebenarnya banyak gambar-gambar lagi....tapi tak larat nak upload semuanya..=)..iya kami gelarkan diri kami sebagai KAMIKIMIA....pasti jika Faiz mahu ambil sahaja....kami di sini juga rindu dengan kalian semua..bila kami dapat bertemu kalian kembali....

    ReplyDelete
  3. tak apa azee..sy faham laa azee bz keje :) .. yupz, insyaAllah whenever wherever kita pasti bisa jumpa lagi :D

    ReplyDelete
  4. waaaaa......cumei2...heheheheee....

    ReplyDelete
  5. nice memory.,.,^^
    Sulistiyani Abdullah Like this azee

    ReplyDelete
  6. iya nice memory....jika datang lagi ke malaysia jangan lupa hubungi kami ya, sulistiyani...

    ReplyDelete