Pages

Monday, October 31, 2011

Summer pleasures


Assalammualaikum...

1st time baca buku nora roberts. Masa dekat Maeps aku belek-belek novel dia. Baca sinopsis bes. Bila nak beli buku biasa aku akan baca bab belakang dulu nak pastikan happy ending atau sad ending. Kalau sad ending memang aku letak baliklah. Tapi cerita Summer pleasures ni happy ending.

Ada dua cerita dalam novel ni. Pertama tajuknya Second Nature. Motif utama aku ambil novel ni sebab watak hero dia menarik perhatian aku. Hunter Brown seorang penulis novel yang best seller tapi low profile tak pernah dedahkan identiti kepada khalayak. Heroin plak Lee Radcliffe seorang wartawan dan peminat novel Hunter Brown. Dalam satu talk mereka berjumpa dan syarat yang hunter letak kalau nak interview dia ialah Lee kena ikut sekali pergi camping dengan Hunter.

So, disinilah bermulanya kisah cinta mereka berdua. Sejak Hunter bertemu dengan Lee dia dah buat keputusan akan meletakkan watak Lee dalam novelnya akan datang. This part yang aku rasa sangat sweet. =)

akhir sekali, Lee yang bercita-cita tinggi sanggup tinggalkan kerjaya, masa depannya sebagai wartawan, berkahwin dengan Hunter dan tinggal di kawasan pedalaman demi cintanya.


Cerita kedua pula bertajuk One Summer. Apabila dua photographer yang tidak suka antara satu sama lain ditugaskan untuk mengambil gambar selama tiga bulan. Cerita ni pun sangat sweet. Dua-dua kagum antara satu sama lain tapi tak mengaku. Punya susah dua-dua nak luahkan cinta.

p/s: Still no regrets beli novel ni. Kelas dah nak start balik. Terpaksa cakap bye-bye kejap kat novel-novel nanti buku-buku kimia merajuk pula especially buku atkins Inorganic Chemistry.

Sunday, October 30, 2011

For one more day

Adakah anda mengenali ibu anda sepertimana anda mengenali kawan-kawan/kekasih anda?

Jawapan mungkin Ya atau Tidak.

Bagi Charlie watak di dalam novel for one more day, dia tidak mengenali ibunya sehingga ibunya telah meninggalkan dunia ini selama-lamanya.

Selepas itu, dia kehilangan kerja, kehilangan duit, isteri dan yang paling malang sekali dia tidak dijemput langsung ke perkahwinan satu-satunya anak perempuan.

Bak kata orang putih, The world turns you down. Tiada lagi harapan untuk meneruskan hidup, dia membuat keputusan untuk membunuh diri.

Di saat mencabut nyawanya sendiri dia didatangai ibunya yang telah meninggal dunia. Logik akalnya menangkis orang yang berada di depannya adalah ibunya tetapi hatinya kuat mengatakan ibunya telah kembali.

Selama beberapa hari dia diberi peluang untuk mengenali hati budi ibunya, menyelami segala keperitan dan kesusahan yang dilalui oleh ibunya sebagai ibu tunggal tetapi tiada satu pun dia hargai sehinggalah ibunya telah meninggal dunia.

Cerita yang sangat bes. Aku boleh bagi 5 bintang kat cerita ini. Tak menyesal beli. Aku angkut buku ni masa Big Bad Wolf Returns kat Maeps. Masa mula-mula tengok aku macam tak berminat sebab aku judge the book by it's cover tapi Mun pengaruh aku kata cerita ni bes.

Buku ni sesuai untuk orang yang tengah down juga.

Saturday, October 29, 2011

Adikku dah besar

Assalammualaikum...

Hye people. Just a short one. 23rd October 2011 the day my adik yang paling kecil (not kecil as in size but as the youngest) turns 18. Rasa macam baru semalam I turned 18 (perasan la kan). So, to celebrate the day we went to Tupai-Tupai having steamboat dinner since semua tengah cuti. Let the pictures tell the rest.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ya, yang sedang senyum dengan lebar seperti iklan colgate itulah adik saya yang paling bongsu.
Berminat? Sorry, he's taken..(ops,hope dad won't read this)




From right is my sis after me studying in UIA, next to her is my brother studying in UNISEL and the little cute girl is my cousin, Hana.

Punyalah pecah kepala fikir nak bagi hadiah apa sebab semua benda dia ada. At last, dapat benda ni. Will be useful for his bed in UiTM.

Motif jag?

Percaya tak kami adik-beradik? Hehe..

Okay, that's it. Gambar makanan tak sempat ambil sebab semua stok melantak. Dah habis makan baru fikir nak bergambar. Aku rasa inilah entry yang paling sikit ada gambar.

Thursday, October 27, 2011

Masuk 3rd year dah dekat 2 bulan lebih tapi baru ada masa nak update

Assalammualaikum....

It's been almost 2 months the life as a student started again. Tapi baru hari ni ada masa nak update blog. Yeah, dah masuk cuti mid sem baru ada masa nak update. Rasanya baru je kena panggil-panggil junior, freshie etc etc tup-tup dah 3rd year. Cepat gila masa berlalu. Umur pun dah 21 tahun. Erk, no longer called teens. These are few photos captured during the 2 months. Jom layan....
.
.
.
.
.
.
.
.

1st week tak ada lab so banyak masa free. Lepas register je lab Organic Chemistry 3 kitorang terus pergi mines. Perut lapar tapi tak nak makan fast food sebab aku dah muak dengan fast food. Masa kerja dulu bila balik lambat je bos order fast food. Pizza hut, dominos, KFC, McD dah muak so nak try benda lain so mata terus menuju ke "The chicken Rice Shop...bukan sekadar nasi ayam...(buat bunyi ayam kokok skali)"

Ayam Jantan

Dua budak comel.

Kawan kepada dua budak comel tadi

Kelas Prinsip ekonomi.

Kamilah budak kimia tulen

Ehem...

Penyampaian portfolio MTM Kolej Keenam

Ex-rumet
Ex-rumet juga
Lab partner Kimia Fizik n Kimia Tak Organik 2, Michael. Haha

Liya dan Mun


Bukit Ekspo

Wekk
Y







Photoshoot Pure chem


KAMI

Aku tahu korang nak cakap muka kitorang suci.

Overall nak cakap dah masuk 3rd year ni busy tahap gaban. Mata panda aku makin menjadi-jadi. Tapi lagi bagus la dari kena buat tax computation. Tapi at least tax comp aku buat ada orang cek betulkan balik. Lab repot buat sendiri markah pun tanggung sendiri la. Tiba-tiba rindu tempat kerja pula kan.

Dah nak deepavali baru nak cerita pasal hari raya tapi...ada aku kisah...hehehe

Assalammualaikum...

Post sebelum ni bukan main kata nak post aktiviti-aktiviti raya kedua and so on. Aku terlupa yang aku ni ada blog. Huhuhu.....dah basi gila post ni. Layankan je la gambar-gambar raya ni.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
BUKA RUMAH PUTRAJAYA

Budak gemuk membesar lepas cuti 4 bulan...=p

Adik+Sepupu sepapat

Again adik-adik + sepupu sepapat
My lovely sis n si kecil Hana
Lain kan muka kami....

Kids that always there to cheer up our life

Makan makan makan dan makan

BUKA RUMAH KAJANG

Rojak+ Mi sup terbaik dari ladang

Kamilah warga comel-comel

Fiqa ,Ida


Sambung jalan-jalan cari makan ke Bangi

Sesendat tin sardin

BUKA RUMAH BANGI



Thanks for the jemputan, Eqe. Nasi dagang n Sate terbaik dari ladang. 8 years of friendship

Ex-ex rumet ku. Haha

Kami..=)








p/s: tak ada ke orang nk jemput open house deepavali....hee..=p